تمدن مینوسی 2

ساخت وبلاگ

تمدن مینوسی ، که آن را گهواره ی تمدن اروپایی ، می دانند ، هیچ گونه اثر ادبی و توصیفی از خود به جا نگذاشته است ؛ در نتیجه ، اقدامات باستان شناسان برای ترسیم جامعه ی مینوسی کاری بس دشوار می باشد. البته ، بناهای مسکونی و شهرهای به جا مانده ی مینوسی ، کمک زیادی به محققان می کنند.

هنوز درباره ی تمرکز قدرت در جامعه ی مینوسی ، نمی توانیم نظری قاطع بدهیم. این احتمال نیز در نظر گرفته می شود که ممکن است شاه اختیاری نداشته و قدرت در دست کاهنان معبد بوده.

در مورد طبقات اجتماعی این نظر وجود دارد که جامعه ی منوسی به سه گروه تقسیم می شده : 1-شهروندان آزاد با حقوق اجتماعی زیاد 2-رعیت ها با حقوق مدنی محدود 3-بردگان که دارای هیچ حقوق اجتماعی نبودند.

کاخ کنوسوس

کاخ کنوسوس (مرکز حکومت شاه)

نکته ی جالب در مورد آثار هنری مینوسی ، ترسیم اشکال طبیعت و زندگی عادی مردم است. در مینوس بر خلاف مصرباستان ، تصویری از حکام و شاهان ترسیم نشده ؛ در عوض ، کشیدن نقاشی های مردم عادی راه را برای شناخت بیشتر تمدن مینوسی فراهم کرده است.

درک اعتقادات مذهبی مینوسی ها نیز برای محققان دشوار است ؛زیرا ،این قوم هیچ گونه سند مکتوبی از مذهب خویش باقی نگذاشته اند یا برخی از مدارک کشف شده هنوز رمز گشایی نشده اند. البته باستان شناسان با توجه به معابد فراوان در کرت ، این موضوع را تایید می کنند که قوم مینوس ، به شدت مذهبی بوده اند.

همچنین ، این فرضیه نیز تقریباً اثبات شده که خدای اعظم آنها الهه ای به نام پوتنیا بوده است. (با توجه به این موضوع که در تمدن مینوسی،زنان از جایگاه بالایی برخوردار بوده اند.) سنت پرش از روی گاو نر ،که شامل پریدن از بالای سر گاوهای وحشی است ، از همان دوران به عنوان رسم مذهبی پذیرفته شده بود و تا امروزه هم ، برای تفریح ، در این مناطق رواج دارد.

رسم پرش از روی گاو نرپ

سنت کهن "پرش از روی گاو "

سرانجام ، قدرت مینوسی ها نیز رو به زوال رفت. آن هم زمانی که در 1400 ق.م. نیروهای میسنه ای ، در سرزمین اصلی یونان ، به بندرگاه های کرت و شهرهای آن حمله کرده و تمدن باشکوه مینوسی را از میان بردند.

البته این تمدن به طور کامل از میان نرفت. زیرا پس از این جنگ ، زندگی عادی در شهرها و روستاها ادامه یافت. برای بسیاری از باستان شناسان درک این موضوع سخت است که چگونه این تمدن باشکوه نتوانست از نیروی دریایی و عظمت خود برای مقابله در مقابل دشمنان استفاده کند. پاسخ این پرسش در 1932 م. با کشف هیجان انگیز اسپیریدون ماریناتوس ، باستان شناس یونانی، به دست آمد.

این محقق در چند خانه ی مینوسی ، سنگ پا پیدا کرد که معمولاً از آتشفشان بیرون می ریزد. وی پس از آن ، کشفیات خود را در نشریه علمی عهد باستان منتشر کرد. امروزه به طور قطع ثابت شده که کشفیات وی درست بوده اند. بین 1625 و 1500 ق.م. کوه آتشفشانی ترا در کرت ، به قدری شدید فوران کرد که تمدن مینوسی را دچار ضعفی بی اندازه نمود و مقدمات حمله ی میسنه را فراهم کرد. آثار این فاجعه طبیعی حتی در فلسطین و مصر نیز احساس شد. ( در کتیبه فرعون احمس از مصیبتی صحبت شده که آسمان شمالی مصر را تاریک کرده بود. )

آثار آتشفشان مهیب ترا

آثار آتشفشان مهیب ترا

پس از آن ، تا 1200 ق.م. یونان در دستان فرهنگ میسنه ای باقی ماند تا آنکه ، بر طبق برخی از شواهد ، اقوامی از اروپای مرکزی بدان هجوم آورده و باعث کشتاری بی رحمانه شدند. این جنگ و قتل عام پس از آن ، تمدن مینوسی و میسنه ای را به فراموشی سپرد.

لطفاً دیدگاه های ارزشمند خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

موفق باشید.

جهان تاریخ ( 2)...
ما را در سایت جهان تاریخ ( 2) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کوروش کبیر jahantarikh2 بازدید : 1081 تاريخ : جمعه 17 مرداد 1393 ساعت: 17:38